Vår virksomhet

Vi ønsker å gjøre bilhverdagen bedre for bileiere og bilførere

Vi i Mekonomen Company jobber for bilkunder som ønsker å bevege seg trygt og sikkert på veiene, for verkstedeiere som vil utvikle verksteder og for medarbeidere som vil vokse og utvikle seg. Av Norges ca. 3 millioner biler tar vi hånd om mer enn 1 millioner biler årlig – uansett motor.

Mekonomen Company er en del av MEKO, Nord-Europas og Norges ledende aktør på ettermarkedet for kjøretøy. I Mekonomen Company finner du merkevarene Mekonomen, MECA, BCP, Preqas, ProMeister med totalt 650 verksteder og 32 lokale distribusjonssentre .

Sammen er vi over 700 kolleger som driver virksomheten vår fremover. Vi fokuserer på å skape nye brukervennlige løsninger, sikre nye fremtidsrettede produkter, samarbeide tett med våre partnere og på å drive en bærekraftig og digital utvikling i bransjen vår. Alt for å skape en bedre bilhverdag for bileiere og bilførere.

Vi har to landsdekkende bilverkstedkjeder MECA og Mekonomen. 350 MECA-verksteder og 300 Mekonomen verksteder rundt i Norge står klare til å hjelpe når man har behov for EU-kontroll, service eller reparasjon på bilen sin. Her jobber det dyktige fagfolk som er opptatt på å holde seg oppdatert på siste nytt innen elbil og teknologi.

For å sikre at verkstedene har deler og utstyr til å kunne reparere bilen leverer reservedelsgrossisten BCP varer til alle våre verkstedpartnere. Fra vårt høyt automatiserte sentrallager i Strängnäs og vårt kommende nasjonale sentrallager i Norge, forsyner vi våre 32 lokale distribusjonssentre og verksteder over hele landet. Vi er stolte av bredt vareutvalg, høy kompetanse og raske leveranser som sikrer at bilene blir reparert på raskest og best mulig måte.

Elbiler er en del av hverdagen vår, og utviklingen går raskt. Vi i Mekonomen Company tar et stort ansvar for å lære opp våre allerede kunnskapsrike teknikere til også å kunne reparere og ta service på elbiler. Opplæringen skjer via våre egne kurssentre i ProMeister Academy. Vi samarbeider også med flere skoler, der vi er kursholdere og leverer e-læring til omtrent 70% av alle bilfaglinjer i Norge. Gjennom utstyrleverandøren Preqas leverer vi topp moderne verksted- og diagnoseutstyr slik at verkstedene kan reparere og diagnostisere elbiler. 

På denne måten sikrer vi at bileiere – både privatpersoner, kommuner, offentlige etater og leasingselskaper – trygt og sikkert kan tilbys service og reparasjon på elbiler via våre verksteder.

MEKO

MEKO er størst i Nord-Europa i ettermarkedet for biler, og består av ledende reservedelsdistributører; BCP, FTZ, Inter-Team, Koivunen og Sørensen og Balchen. Med egen grossistvirksomhet, mer enn 600 butikker og over 4300 verksteder samt egne merkevarer, tilbyr MEKO et bredt og tilgjengelig tilbud av rimelige og innovative løsninger og produkter for virksomheter og konsumenter.

I 2022 hadde MEKO en nettomsetning på 14 067 MSEK og en justert EBIT på 945 MSEK.